Termesztés technológia

A termesztés technológiánk a legmodernebb gépek és berendezések segítségével a legjobb minőségű szőlőoltványok előállítását teszi lehetővé.

A szőlőszaporítóanyagokat az alapanyagok begyűjtésétől kezdve hűtőházban 2-4 C° -között 95% páratartalom mellett tároljuk.

Az oltást omega oltógépekkel végezzük.

A beoltott oltványokat digitálisan beállított hőmérsékletű paraffinozó készülékben parafinozzuk, így elkerülhető az oltványok sérülése, minőség vesztése.

A beoltott oltványokat műanyagládában az oltás után minél hamarabb hűtőházban tároljuk az előhajtatás megkezdéséig szintén 2-4 C°-között 95% páratartalom mellett.

Az előhajtatás műanyag ládában vízben történik, már sok éve elhagytuk a fűrészpor és perlit közeget így az oltványokat károsító betegség és egyéb fertőzés esélyét is csökkentettük, a minőség és oltványeredés javulás mellett.

Az előhajtató helységben szabályozott, pontosan beállított hőmérséklet és páratartalom mellett történik az oltványok előhajtatása a kallusz képződés elősegítése miatt.

Az előhajtatás során keletkezik az úgynevezett kallusz a forradás, mely szervesen összeköti az alanyt a nemes oltórüggyel.

Májusban kerülnek ki az oltványok az oltványiskolába, ahol csepegtető öntözéssel, tápoldatozással, növényvédelemmel biztosítjuk a fejlődésüket a nyár folyamán.

Szőlőiskolánkat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Növényvédelmi hatóság szakemberei folyamatosan ellenőrzik, a szakhatóságok engedélyével történik az oltványok forgalomba hozatala.

Az oltványok betakarítását az oltványiskolából október végén kezdjük el. A telephelyre beszállított oltványokat a minőség megóvása érdekében azonnal hűtőházba helyezzük, majd megkezdjük az osztályozást.

Az osztályozással egymenetben vissza metsszük az oltványokat két rügyre. A digitálisan beállított hőmérsékletű paraffinozó készülékben felolvasztott paraffinban újabb védőréteget készítünk.  A gyökerek hosszát is visszavágjuk egységesen kb. 15-20 cm hosszúra.

Ezután következik a csomagolás, vevők szerinti elhelyezése a hűtűházban. Az oltványokat március-április hónapban telepítik, eddig tároljuk a hűtőben a legkedvezőbb 2-4 C°-között, így minőség romlás nélkül kerül a megrendelőhöz.

Képekben

Termesztés technológiánk videón

Tel:

+36 30 209 2375

Székhely:

3261 Abasár
Gárdonyi út 8.

Telephely:

3261 Abasár Technipark út
040/165 Hrsz.

E-mail:

info@aba-vitisbt.hu

© 2019 ABA-VITIS BT. 
Készítette: Proftec