A termesztés technológiánk a legmodernebb gépek és berendezések segítségével a legjobb minőségű szőlőoltványok előállítását teszi lehetővé.
A szőlőszaporítóanyagokat az alapanyagok begyűjtésétől kezdve hűtőházban 2-4 C° -között 95% páratartalom mellett tároljuk.
Az oltást omega oltógépekkel végezzük.
A beoltott oltványokat digitálisan beállított hőmérsékletű paraffinozó készülékben parafinozzuk, így elkerülhető az oltványok sérülése, minőség vesztése.
A beoltott oltványokat műanyagládában az oltás után minél hamarabb hűtőházban tároljuk az előhajtatás megkezdéséig szintén 2-4 C°-között 95% páratartalom mellett.
Az előhajtatás műanyag ládában vízben történik, már sok éve elhagytuk a fűrészpor és perlit közeget így az oltványokat károsító betegség és egyéb fertőzés esélyét is csökkentettük, a minőség és oltványeredés javulás mellett.
Az előhajtató helységben szabályozott, pontosan beállított hőmérséklet és páratartalom mellett történik az oltványok előhajtatása a kallusz képződés elősegítése miatt.
Az előhajtatás során keletkezik az úgynevezett kallusz a forradás, mely szervesen összeköti az alanyt a nemes oltórüggyel.
Májusban kerülnek ki az oltványok az oltványiskolába, ahol csepegtető öntözéssel, tápoldatozással, növényvédelemmel biztosítjuk a fejlődésüket a nyár folyamán.
Szőlőiskolánkat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Növényvédelmi hatóság szakemberei folyamatosan ellenőrzik, a szakhatóságok engedélyével történik az oltványok forgalomba hozatala.
Az oltványok betakarítását az oltványiskolából október végén kezdjük el. A telephelyre beszállított oltványokat a minőség megóvása érdekében azonnal hűtőházba helyezzük, majd megkezdjük az osztályozást.
Az osztályozással egymenetben vissza metsszük az oltványokat két rügyre. A digitálisan beállított hőmérsékletű paraffinozó készülékben felolvasztott paraffinban újabb védőréteget készítünk. A gyökerek hosszát is visszavágjuk egységesen kb. 15-20 cm hosszúra.
Ezután következik a csomagolás, vevők szerinti elhelyezése a hűtűházban. Az oltványokat március-április hónapban telepítik, eddig tároljuk a hűtőben a legkedvezőbb 2-4 C°-között, így minőség romlás nélkül kerül a megrendelőhöz.
+36 30 209 2375
3261 Abasár
Gárdonyi út 8.
3261 Abasár
Technipark út
040/165 Hrsz.
info@aba-vitisbt.hu
© 2019 ABA-VITIS BT.
Készítette: Proftec
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.